PUR vloerisolatie: voordelen, kostprijs en isolatiewaarde

Ga jij binnenkort je vloer isoleren? Overweeg dan zeker vloerisolatie met PUR. PUR heeft namelijk heel wat voordelen. Benieuwd wat deze zijn? Hieronder vind je meer info!

Waarom kiezen voor gespoten PUR vloerisolatie?

PUR staat voor polyurethaan, het is een materiaal dat vaak in de bouw gebruikt wordt voor het isoleren van daken en vloeren. PUR vind je in de vorm van isolatieplaten, maar je kan het ook gebruiken als schuim. PUR schuim is ideaal voor het isoleren van je vloer, omdat het zo makkelijk aan te brengen is. Het schuim is voornamelijk handig voor het opvullen van kieren en gaten, maar kan gebruikt worden voor de volledige isolatie.

Met Pur-schuim kan je zowel de onder- als bovenkant van je vloer op een eenvoudige manier isoleren. Hoewel het niet moeilijk is om purschuim zelf aan te brengen, mag dit enkel gedaan worden door een gecertificeerde vakman, dat is dus wel iets om rekening mee te houden!

Voordelen

Ben je benieuwd of purschuim voor jou het beste isolatiemateriaal is? Dan kan het helpen om een overzicht te krijgen van de voordelen. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

  • Hoge isolatiewaarde: een belangrijk voordeel van PUR isolatie, is dat het zo’n hoge isolatiewaarde heeft. Dat zorgt ervoor dat je dit isolatiemateriaal minder dik moet aanbrengen, waardoor je geld uitspaart.
  • Kan makkelijk en snel geplaatst worden: een ander voordeel van PUR is dat het makkelijk en snel kan geplaatst worden, ook op complexere oppervlakten. Daardoor bespaar je arbeidskosten!
  • Uitvulling en isolatielaag in één: gespoten PUR doet zowel dienst als isolatie- en uitvullaag. Een uitvullaag is een laag die alle oneffenheden en buizen wegwerkt. Zo krijg je een mooi en effen resultaat. De ondergrond moet dus niet perfect recht zijn, wanneer je gespoten PUR aanbrengt en dat is bij andere isolatiematerialen vaak anders!
  • Geen kans op verzakking: Pur isolatieschuim is een stabiele en stevige manier om te isoleren. Als je van dit isolatiemateriaal gebruikmaakt, dan is er geen kans op verzakking. Zeker een goede reden om voor PUR schuim te kiezen!
  • Goedkoop : Pur-schuim is een van de goedkoopste isolatiematerialen die je kunt kiezen voor het isoleren van je vloer en is ook van kwaliteit erg goed. Bovendien heeft het materiaal een korte terugverdientijd van gemiddeld 8 tot 10 jaar.

Nadelen

Om de juiste beslissing te kunnen maken, is het ook belangrijk dat je weet wat de nadelen zijn van PUR isolatie, want net zoals alle isolatiematerialen, heeft ook purschuim enkele nadelen! Hieronder geven we je een kort overzicht!

Hoewel de kwaliteit van purschuim heel wat verbetert is, zijn er nog altijd merken die purschuim maken van slechte kwaliteit (merken die dus nog steeds HFK’s bevatten en deze zijn slecht voor de gezondheid), hierop kan je natuurlijk wel letten. Een ander nadeel van purschuim is dat het erg sterk kan ruiken en moeilijk te verwijderen is.

Zorg er daarom voor dat er in het begin steeds goed verlucht wordt! Een bijkomend nadeel is dat je de isolatie niet zelf kunt doen, de isolatie mag namelijk enkel door een specialist geplaatst worden.

Pur vloerisolatie prijzen

Vloerisolatie met PUR: wat zijn de prijzen?

PUR isolatie is relatief goedkoop, zeker als je het vergelijkt met andere soorten isolatiemateriaal. En ondanks dat er vaak gedacht wordt dat goedkope materialen niet kwalitatief zijn, bewijst PUR isolatie je zeker het tegendeel! Daarnaast heeft PUR ook een snelle terugverdientijd. Benieuwd wat een vloerisolatie van PUR je zal kosten? Lees dan snel verder!

👉 PUR isolatieschuim kost je gemiddeld € 25 tot € 35 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief plaatsingskosten.

Wil je graag wat geld besparen? Dan is het een slim idee om de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. De prijzen van de verschillende bedrijven kunnen namelijk erg uiteenlopend zijn. Enkel door te vergelijken, zal jij de goedkoopste vakman kunnen vinden. Dit is dus een eenvoudige manier om heel wat geld te besparen!

Isolatiewaarde PUR vloerisolatie

Een van de grootste voordelen van PUR isolatie, is de hoge isolatiewaarde. Dit isolatiemateriaal heeft namelijk een isolatiewaarde van gemiddeld 0,025 W/mK. Het voordeel van isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, is dat je deze minder dik moet aanbrengen om een goede isolatie te kunnen krijgen.

PUR vloerisolatie: veel gestelde vragen

Nu heb jij al een overzicht op de voordelen en de kostprijs van PUR vloerisolatie, maar waarschijnlijk zijn er nog heel wat anderen dingen die je graag zou willen weten, voor je tot aankoop overgaat. Hieronder vind je alvast de antwoorden op veel gestelde vragen!

Zijn er alternatieven voor PUR schuim?

Welk materiaal je kiest voor je vloerisolatie is van groot belang. Daarom is het belangrijk dat je niet te snel een beslissing maakt. Heb jij nog je twijfels over PUR isolatieschuim? Dan zijn er ook alternatieven!

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een meer milieuvriendelijke vorm van spuitisolatie of een soort spuitisolatie die je ook op hout kunt aanbrengen, zoals Icynene Ecospray. Je kunt daarnaast ook kiezen voor isolatieplaten in plats van isolatieschuim. Isolatieplaten zijn er in veel verschillende materialen, waaronder EPS, XPS, PUR en PIR.

Is PUR vloerisolatie ongezond?

Misschien heb je recent iets gelezen over het feit dat vloerisolatie van PUR ongezond zouden zijn. Dat doet je misschien twijfelen om te kiezen voor dit isolatiemateriaal. Maar is er iets van aan? Eigenlijk hoef je daarvoor geen bang te hebben, want tegenwaardig is PUR erg veilig en gezond.

Het isolatiemateriaal moet natuurlijk wel op een goede manier toegepast worden, daarnaast is het ook belangrijk dat het purschuim geen HFK’s bevatten.

Waarom kiezen voor vloerisolatie met PUR?

Kan ik PUR vloerisolatie zelf aanbrengen?

Misschien wil je graag wat op de kosten besparen door zelf de vloerisolatie aan te brengen, maar dat is met PUR echter niet mogelijk. Purschuim mag namelijk enkel aangebracht worden door een gecertificeerde professional.

Wat is de beste dikte voor PUR vloerisolatie?

Zoals hierboven vermeld is PUR dus een goede keuze, dankzij zijn hoge isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde van je materiaal is, hoe dunner je de isolatie kunt aanbrengen. Nu vraag jij je misschien af hoe dik je purschuim het best kunt aanbrengen. Wel, purschuim kan in verschillende diktes aangebracht worden. Meestal wordt er gekozen van een dikte tussen de 10 en 11 centimeter.

Je kan altijd dikker isoleren, als je dat wenst, maar eigenlijk is dat in de meeste gevallen zeker niet nodig. Voor passiefhuizen wordt wel vaak zo’n 19 à 20 centimeter dikte gebruikt. Let er wel op dat je minimaal een dikte van 4 centimeter aanbrengt, maar eigenlijk is zo dun isoleren helemaal niet aangeraden. Doe dit dus enkel als het niet anders kan, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een beperkte opbouwhoogte.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type isolatie heb je nodig?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.