Kruipruimte isoleren met isolatiechips

Via de vloer komt er ongemerkt ontzettend veel koude lucht naar binnen. Via gaten en kiertjes hebben vocht en kou vrij spel in de kamers op de begane grond. Met vloerisolatie kan je het klimaat in huis in balans houden en genieten van meer comfort. Afhankelijk van het type vloer je hebt, is het ene isolatiemateriaal meer geschikt dan het andere. Wil je je kruipruimte isoleren tegen koude en vocht? Dan bieden isolatiechips hier een goed antwoord op. Wat zijn deze chips en hoe werken ze precies? Wij nemen graag de belangrijkste punten met je door.

Kruipruimte isoleren: wat kost het?

Er zijn meerdere factoren waar de kosten van afhankelijk zijn bij het isoleren van de kruipruimte.

Afhankelijk van de oppervlakte

Uiteraard is de oppervlakte die geïsoleerd moet worden de grootste factor. Het spreekt voor zich dat de prijs hoger gaat zijn op het moment dat het oppervlakte groter wordt.

Hoe moeilijk is de klus?

Ook de bereikbaarheid is erg van belang. Het makkelijkste scenario is uiteraard wanneer de vakman via de kruipruimte alles kan isoleren. Hierbij helpt het nog meer als er makkelijk gemanoeuvreerd kan worden. Sommige kruipruimtes zijn echter erg krap waardoor het lastig is voor de vakman om alles te bereiken. Het is dan lastiger om de isolatie op zijn plek te krijgen, hierdoor zullen de kosten hoger uitvallen. Het kan ook voorkomen dat niet alles bereikt kan worden via de kruipruimte. In dergelijke gevallen zullen er gaten in de vloer geboord moeten worden. Via deze gaten worden de chips met een machine in de kruipruimte gespoten. Soms kan er met een camera gekeken worden of de chips goed op hun plek liggen. Dit kan ook eventueel meer kosten met zich mee brengen.

👉Naast al deze factoren blijft vloerisolatie met isolatiechips een vrij voordelige manier van isolatie, zeker als de kruipruimte makkelijk bereikt kan worden.

Prijs van kruipruimte isolatie

Er zijn een paar varianten waar je uit kan kiezen bij deze vorm van isoleren.

Kruipruimte isoleren gemiddelde prijs per m²
Isolatieparels € 35
Isolatieschelpen € 40 – € 45
Isolatiechips € 25

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Isolatiechips: werking

Kruipruimte isolatiechips

Eerst kunnen leidingen die door de kruipruimte lopen geïsoleerd worden met isolatiebuizen. Dat geeft ze een extra bescherming tegen warmteverlies.

De chips of parels worden daarna in een egale laag op de vloer van de kruipruimte gegoten. Als de kruipruimte het toelaat zal de uitvoerder dat vaak handmatig doen. Sommige vaklui gebruiken een slang die met luchtdruk werkt of een soort omgebouwde bladblazer. Dat is ook vaak de aanpak om de chips in een lage ruimte aan te brengen.

Het geheel kan dan nog afgedekt worden met een laag multiplex of hardboard, als je je kruipruimte wilt kunnen blijven betreden.

Isolatiechips in de kruipruimte aanbrengen

Voordelen van vloerisolatie

Sommige mensen willen de isolatiechips zelf aanbrengen. In de bouwmarkt kan je isolatiechips kopen in grote verpakkingen (van wel 500 liter of meer) en daarmee zelf gaan improviseren.

Vraag hulp aan een vakman

Als je zeker wilt weten dat je de juiste materialen en uitvoering krijgt, raadpleeg je een vakman. Die kan polshoogte nemen en je vertellen of vloerisolatiechips een goede oplossing zijn voor jouw woning, of dat een andere aanpak meer resultaat heeft.

Als je de diensten van een vakman gebruikt, dan kan hij binnen een paar uur je woning beschermen met vloerisolatiechips. Dat bespaart je veel gesjouw en je hebt de zekerheid dat je een betere woningisolatie aan het avontuur overhoudt!

⇒ Vraag nu vrijblijvend offertes aan !

Nadelen isolatiechips

Er zitten weinig nadelen aan het aanbrengen van isolatiechips. Er zijn echter twee nadelen die een rol kunnen spelen bij het plaatsen van deze chips.

 De ruimte waar ze geplaatst worden moet namelijk minimaal 30 centimeter hoog zijn om een goed effect te merken.

 Voor het plaatsen zonder te hoeven boren in de vloer moet de kruipruimte echter nog iets hoger zijn. De kruipruimte is liefst minimaal 45 centimeter hoog.

Voordelen isolatiechips

De voordelen van je vloer isoleren zijn overduidelijk. Je huis wordt minder snel koud, waardoor je minder hard hoeft te stoken. Toch hebben isolatiechips een hoop extra specifieke voordelen ten opzichte van andere manieren van vloerisolatie.

 Zo hebben deze chips een hoge isolatiewaarde, waardoor het verantwoorde keuze is om deze aan te brengen.

 Door de blokkade tussen de vloer en bodem van de kruipruimte zal er ook weinig tot geen vocht omhoog kunnen komen. Hierdoor heb je minder snel last van schimmelvorming in je kamer. Ook de muffe geur die uit de kruipruimte komt is hiermee te verdrijven.

 Daarnaast kun je op deze manier je vloer isoleren in één dag. Zeker met behulp van een specialist is dit erg snel aangebracht.

 Ga je liever zelf aan de slag, dan is dat ook geen probleem bij isolatiechips. Ze zijn namelijk erg makkelijk zelf aan te brengen. Je zal iets langer de tijd nodig hebben, echter het resultaat is goed zelf te bereiken.

Wil je besparen op je vloerisolatie? Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type isolatie heb je nodig?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.