Jetspray vloerisolatie

De dag van vandaag vinden we in Nederland bijna geen huizen meer die niet geïsoleerd zijn. Vaak wordt een woning of een ander gebouw tijdens de constructie al van isolatie voorzien. Voor de vloerisolatie wordt er dikwijls gebruik gemaakt van materialen zoals PUR, isolatieplaten of isolatiefolie hoewel jetspray de laatste jaren ook steeds meer aan populariteit wint. Benieuwd naar de mogelijkheden, prijzen en kenmerken van een vloer te isoleren met jetspray? Lees het allemaal in onderstaand artikel!

Wat is Jetspray?

Jetspray is de moderne plaatsvervanger van glas- en steenwolplaten. Omdat deze platen in de meeste gevallen behoorlijk groot zijn, zijn ze niet bepaald praktisch voor de isolatie van kruipluiken en smalle doorgangen onder de vloer. Hierdoor ontstaan er gaatjes en open ruimtes waardoor je vloer niet voor de volle 100% geïsoleerd is met alle gevolgen van dien.

Jetspray, of Knauf Jetspray, is een uiterst duurzame soort isolatiemateriaal dat voor 80% uit gerecycleerd glas bestaat. Dit isolatiemateriaal wordt door middel van speciale apparatuur aan de onderkant van betonnen vloeren aangebracht. Jetspray hecht zich moeiteloos rondom leidingen en andere buizen en geraakt tot in de allerkleinste hoekjes, wat jou een optimale isolatie garandeert. De bekomen isolatielaag is onopvallend en kan tot een maximale dikte van 21 cm aangebracht worden.

Wat kost Jetspray?

Wie eraan denkt om zijn vloer te isoleren met Knauf Jetspray, is ongetwijfeld nieuwsgierig naar de kosten hiervoor. Er bestaat niet zoiets als één vaste prijs voor het isoleren met Jetspray omdat het kostenplaatje beïnvloed wordt door meerdere factoren:

De te isoleren oppervlakte

Net zoals altijd in het leven, betaal je ook hier, meer voor meer. Wanneer de te isoleren oppervlakte relatief klein is, dien je voor deze klus minder neer te tellen dan wanneer je van plan bent om een gigantische villa te laten isoleren. Bij sommige isolatiebedrijven is het wel zo dat de aangerekende prijs per vierkante meter daalt wanneer het om een extra grote oppervlakte gaat.

De dikte van de isolatielaag

Knauf Jetspray wordt doeltreffender met de centimeter! Hoe dikker de aangebrachte isolatielaag, hoe beter het effect. Om een dikkere isolatielaag aan te brengen, dient er logischerwijze meer materiaal gebruikt te worden en dit resulteert op zijn beurt in een hogere prijs.

De isolatiespecialist

Tenzij je zelf eigenaar bent van een isolatiefirma, is het onmogelijk om je woning op eigen houtje te voorzien van Jetspray isolatie. De professionele machinerie die nodig is voor deze vorm van isoleren, vind je enkel terug bij een isolatiespecialist. Je doet er goed aan om op voorhand offertes op te vragen bij verschillende firma’s om zo te voorkomen dat je te veel betaalt.

Subsidies

In sommige gemeentes worden er subsidies toegekend voor bepaalde isolatiematerialen. Om erachter te komen of dit in jouw dorp ook het geval is, begeef je je best naar de desbetreffende dienst op het gemeentehuis.

👉 Rekening houdend met al deze elementen, schommelt het gemiddelde prijskaartje voor Jetspray isolatie rond de € 32 per m².

Isolatiewaarde van Jetspray

Waarom kiezen voor vloerisolatie met PUR?

Met de isolatiespray van Knauf, alias de Jetspray, kan een langdurige hoge isolatiewaarde bekomen worden, afhankelijk van de dikte van de isolatielaag. De isolatiewaarde wordt bepaald door de zogenaamde Lambdawaarde en de RC-waarde.

De lambdawaarde

De lambdawaarde geeft de warmtegeleidbaarheid van een materiaal weer en wordt uitgedrukt in W/mK (= Watt/meters in graden Kelvin). Des te hoger de lambdawaarde, des te beter de warmte geleid wordt waardoor de isolatiewaarde afneemt. Met een lambdawaarde van amper 0,035 W/mK, scoort Knauf Jetspray geweldig goed.

De RC-waarde

De “R” in de term RC-waarde, of R-waarde, staat voor “Resistance” of “warmteweerstand” van een materiaallaag en wordt uitgedrukt in vierkante meter K/W. Hoe hoger de R-waarde, hoe groter de warmteweerstand en hoe beter het isolatie-effect. De R-waarde wordt berekend door middel van de volgende formule:

R = d/λ waarbij:

R = warmteweerstand in m² K/W

d = dikte van het materiaal in m

λ = warmtegeleidingscoëfficiënt in W/m K

Voor een Jetspray isolatielaag met een dikte van 12 cm, komt de R-waarde uit op 3.4 wat een uitstekend resultaat is.

⇒ Vraag nu gratis offertes aan !

Voordat je beslist om je vloer te isoleren met Jetspray, dien je niet enkel de prijs en de isolatiewaarde in overweging te nemen maar is het ook verstandig om te kijken naar andere voor – en nadelen van dit isolatiemateriaal.

De nadelen van Jetspray

Vloerisolatie schuim

Enkel geschikt voor betonnen vloeren

Jetspray kan niet aangebracht worden onder een houten vloer.

Vloerisolatiespecialist nodig

O.w.v. de vereiste apparatuur, is het onmogelijk om deze karwei zelf uit te voeren.

Relatief duur

In vergelijking met andere isolatiematerialen, ligt de prijs van Jetspray tamelijk hoog (omdat de isolatielaag vrij dik moet zijn om een hoge isolatiewaarde te bereiken).

Vloerconditie niet onder controle

Omdat jetspray zich zo goed hecht, is het heel moeilijk om de staat van de vloer te beoordelen wat een negatieve invloed kan hebben voor potentiële kopers van je woning.

De voordelen van Jetspray

De eenvoud

Een spray aanbrengen is veel gemakkelijker dan te moeten klungelen met isolatieplaten. Jetspray is snel en eenvoudig aan te brengen en nestelt zich probleemloos in de kleinste hoekjes en rondom eender welke buis.

Geen warmteverlies

Jetspray geraakt tot bij de kleinste, lastig te bereiken hoekjes en voorkomt zo thermische lekken. Afhankelijk van de dikte van de Jetspray isolatielaag, bekom je een hoger isolatie-effect. Van eventueel warmteverlies, is er nu totaal geen sprake meer.

Snel aan te brengen

Om te isoleren met Jetspray heb je geen omgevingsvergunning nodig en de werken kunnen normaal gezien binnen een dag beëindigd worden.

Extra comfort

Effectieve vloerisolatie geeft je een lekker warme vloer. Heerlijk toch in onze Nederlandse winters?!

Lagere energiefactuur

Goede vloerisolatie betekent dat je minder moet stoken. Dit economische voordeel uit zich direct op je energierekening.

Milieuvriendelijk

Jetspray bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas en is daarmee één van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen.

Niet schadelijk voor je gezondheid

Jetspray is geurloos en tijdens het aanbrengen komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Korte terugverdientijd

Na ongeveer 12 jaar, heb je je investering al volledig terugverdiend.

Wil je besparen op je vloerisolatie? Vraag gratis offertes aan

Door gratis offertes te vergelijken krijg je een helder overzicht van het kostenplaatje en vind je snel de juiste prijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type isolatie heb je nodig?

2. Beschrijf je project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.